Κρέμα καραμελέ με γάλα καρύδας

Κρέμα καραμελέ με γάλα καρύδας
Συνταγή για κρέμα καραμελέ με γάλα καρύδας

Υλικά:
– 1 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
– 300ml βιολογική κρέμα γάλακτος
– 400ml βιολογικό γάλα καρύδας
– 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
– 6 βιολογικά αυγά

Εκτέλεση:

Βάλτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 1/4 φλιτζάνι κρύο νερό σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια.
Ανακατέψτε περιστασιακά με ένα υγρό πινέλο ζαχαροπλαστικής, για 8 – 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Αφαιρέστε από τη θερμότητα. Ρίξτε την καραμέλα που έχει δημιουργηθεί σε 20 εκατοστά (βάση) στρογγυλή φόρμα κέικ. Αφήστε το να κρυώσει και να σκληρύνει.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C/140°C στον αέρα. Τοποθετήστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα καρύδας και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι να κάψει και να δημιουργηθούν μικρές φυσαλίδες στην άκρη του τηγανιού. Αφαιρέστε από τη θερμότητα.

Χτυπήστε τα αυγά και την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Σιγά-σιγά προσθέστε το μίγμα κρέμας, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίξτε το μίγμα στη φόρμα του κέικ.

Τοποθετήστε την φόρμα του κέικ σε ένα ταψί. Ρίξτε βραστό νερό στο ταψί μέχρι την μέση. Ψήστε για 35-40 λεπτά ή μέχρι το μίγμα να είναι συμπαγές. Αφαιρέστε την φόρμα από το ταψί και αφήστε το να κρυώσει. Καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Την επόμενη με ένα λεπτό μαχαίρι ξεκόλληστε την κρέμα από την φορμα, γυρίστε την κρέμα σε ένα πιάτο και σερβίρετε.