Muffins σοκολάτας με βιολογικό λάδι καρύδας

Muffins σοκολάτας με βιολογικό λάδι καρύδας
Muffins σοκολάτας με βιολογικό λάδι καρύδας

Για 12 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά:
-1/4 φλιτζανιού βιολογικό αλεύρι καρύδας
-3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
-1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
-1 πρέζα αλάτι
-1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1 μέτρια γλυκοπατάτα, μαγειρεμένη και πολτοποιημένη
-4 βιολογικά αυγά
-2-3 κουταλιές της σούπας βιολογικό μέλι
-1/2 φλιτζάνι βιολογικό λάδι καρύδας λιωμένο
-1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-1/2 φλιτζάνι νιφάδες καρύδας ή κομματάκια μαύρης σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς
-1 Κρέμα καρύδας λιωμένη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Προετοιμάστε 12 φόρμες muffin βουτυρωμένες.
2. Σε ένα μέτριο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι καρύδας, τη σκόνη κακάο την κανέλα και το αλάτι μαζί και προσθέστε το μπέικιν πάουντερ.
3. Αναμείξτε την γλυκοπατάτα, τα αυγά, το μέλι, το λάδι καρύδας, την βανίλια και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
4. Προσθέστε τα 2 μείγματα μαζί.
5. Καλύψτε σε νιφάδες καρύδας ή άλλα πρόσθετα.
6. Διαιρέστε το μείγμα σε 12 φορμάκια. Ψήστε για 18-20 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό!
7. Περιχύστε με την κρέμα καρύδας στην κορυφή απολαύστε τα !!

Μπορείτε να αποφύγετε αυτό το βήμα, αν θέλετε να τα αποθηκεύσετε στη κατάψυξη.

infoIcon-2Το βιολογικό λάδι καρύδας είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που μπορεί να χαρακτηριστεί ως “υπερτροφή”.Ο μοναδικός συνδυασμός των λιπαρών οξέων του μπορεί να έχει σοβαρές θετικές επιπτώσεις στην υγεία.Αυτό περιλαμβάνει την απώλεια λίπους, την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και διάφορα άλλα καταπληκτικά οφέλη.Το λάδι καρύδας περιέχει τριγλυκερίδια, τα οποία μεταβολίζονται διαφορετικά και μπορούν να έχουν θεραπευτικά αποτελέσματα σε πολλές διαταραχές του εγκεφάλου.