Μελομακάρονα βιολογικά !!

Μελομακάρονα βιολογικά !!

Υλικά
– 1.200 γρ. βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
– 30 γρ. άχνη
– 530 γρ. βιολογικό ελαιόλαδο
– 1/4 κουτ. του γλυκού σόδα
– 1/4 κουτ. του γλυκού κανέλα
– 1/6 κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο
– 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
– ξύσμα από 1 πορτοκάλι
– καρύδια χοντροκομμένα

Για το σιρόπι
– 500 γρ. νερό
– 700 γρ. ζάχαρη
– 1 βιολογικό πορτοκάλι κομμένο στα δύο
– 2 ξυλάκια κανέλας
– 100 γρ. μέλι

Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι: σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και τα ξυλάκια κανέλας. Το αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και αποσύρουμε.
Ύστερα ρίχνουμε το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μετά φτιάχνουμε τα μελομακάρονα. Σ’ ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τα υγρά και το βούτυρο.Προσθέτουμε την άχνη και όλα τα μυρωδικά μαζί.
Ανακατεύουμε με το χέρι απαλά και προσθέτουμε όλο το αλεύρι. Συνεχίζουμε απαλά το ανακάτεμα με το χέρι από το κέντρο προς τα έξω (δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα για να μη σφίξει).
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρά οβάλ σχήματα και περνάμε τη μια επιφάνειά τους σε τρίφτη ή σίτα ή κόσκινο προκειμένου να τους δώσουμε μια ωραία όψη.
Τα τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά περίπου έως ότου πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα.
Αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο ζεστά τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι. Με μια κουτάλα τα γυρίζουμε για 1 λεπτό περίπου. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σίτα να στραγγίξουν.
Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε λίγο μέλι και το χοντροκομμένο καρύδι.