Κεφίρ, γνωρίστε την διατροφική του αξία.

Βιολογικό κεφίρ

Κεφίρ… το μυστικό ελιξήριο της ζωής

Το Κεφίρ προέρχεται από τα Καυκάσια όρη, προσφέροντας απλόχερα εδώ και αιώνες το μυστικό ελιξήριο της ζωής. Σύμφωνα με έρευνες, το προσδόκιμο όριο ηλικίας των Καυκάσιων χωρικών, ξεπερνούσε τα 95 έτη, αποδίδοντας το γεγονός αυτό στο θαυματουργό ζυμωμένο ποτό με τις μαγικές ιδιότητες…
Ουσιαστικά οι κόκοι κεφίρ είναι ένας ζωντανός οργανισμός σε συνεχή κατάσταση αναπαραγωγής, υπερπλούσιο σε βιταμίνες και προβιοτικά. Δεν πρόκειται για σπόρους από κάποιο φυτό, αλλά από μια μάζα βακτηριδίων και ζύμης. Βασιζόμενο στο γάλα οποιουδήποτε τύπου, (αγελαδινού, πρόβειου, κατσικίσιου κ.α) αποτελεί προιόν ζύμωσης μετά την προσθήκη των κόκκων του. Το παραγόμενο γαλακτοκομικό μοιάζει με γιαούρτι και είναι πολύ εύγεστο, εύπεπτο και υγιεινό.
Παρόλο που βασίζεται στο γάλα είναι κατάλληλο και για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη καθώς η ζύμωση και τα βακτηρίδια του κεφίρ αποροφούν την μεγαλύτερη ποσότητα της λακτόζης του γάλατος. Έχει παρατηρηθεί ότι συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου του παχέους εντέρου, την ενίσχυση της πέψης και την ομαλή λειτουργία του πεπτικού.Συνιστάται η κατανάλωση του σε εγκύους για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, σε γυναίκες που θηλάζουν λόγω του ασβεστίου, καθώς και σε ηλικιωμένους για την αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών.
Στο βιολογικό μας κατάστημα θα βρείτε κεφίρ με φυσική γεύση, αγελαδινό ή κατσικίσιο καθώς και σε μορφή γιαουρτιού. Αρισμαρί & Μέλι Βιολογικά Προϊόντα