Πιλάφι με βιολογικό κεχρί

Πιλάφι με βιολογικό κεχρί
Πιλάφι με βιολογικό κεχρί

Υλικά:
-4 κ.σ ελαιόλαδο
-1 φλ. κεχρί
-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
-αλάτι,πιπέρι
-1 βιολογικό κύβο λαχανικών
-2 πιπεριές ψιλοκομμένες
-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-2 κ.σ μαϊντανό
-2 κ.σ φρέσκο δυόσμο

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κεχρί, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει το κεχρί και προσθέτουμε τον κύβο και ένα φλυτζάνι νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πιπεριές τις ντομάτες και τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Τα πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά πριν σερβίρουμε.

infoIcon-2Το κεχρί είναι είδος δημητριακού πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, νιασίνη, φολικό οξύ, ενώ οι πρωτεϊνες του περιέχουν όλα τα αμινοξέα, έχει υψηλή περιεκτικότητά σε φώσφορο (ενισχύει οστά και δόντια), οι φυτικές ίνες του βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης λίθων στη χολή και καθυστερεί την απορρόφηση σακχάρων στο έντερο γι’αυτό και είναι ιδανική τροφή για άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες γι’αυτό δημιουργεί αίσθημα πληρότητας όταν το καταναλώνουμε. Είναι κατάλληλη τροφή για ανθρώπους που γυμνάζονται λόγω της περιεκτικότητας του σε μαγνήσιο. Οι λιγνάνες που περιέχει βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων. Επίσης περιέχει σημαντική ποσότητα σιδήρου, χαλκού, κάλιου και ψευδαργύρου.