Βιολογικό σπαγγέτι σίκαλης με ντομάτα και ελιές

Βιολογικό σπαγγέτι σίκαλης με ντομάτα και ελιές
Βιολογικό σπαγγέτι σίκαλης με ντομάτα και ελιές

Υλικά
-500 γρ. βιολογικό σπαγγέτι σίκαλης
-1 κούπα μαύρες ελιές
-1 κουτί τοματάκια
-2 σκελίδες σκόρδο
-αλάτι,πιπέρι
-1 κρεμμύδι
-1/2 κ.σ ρίγανη
-ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά.Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίζουμε το σκόρδο.Προσθέτουμε και το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και τις ελιές.Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να μαραθούν και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα τοματάκια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και λίγο πριν σβήσουμε προσθέτουμε και την ρίγανη.Ανακατεύουμε με το βρασμένο σπαγγέτι και τη σερβίρουμε στο τηγάνι.

infoIcon-2Η σίκαλη είναι σιτηρό και προέρχεται απο την κεντρική Ασία. Θεωρείται καλή πήγη μαγνησίου, ιχνοστοιχείων, φολικού οξέος, θειαμίνης και νιασίνης.Επίσης είναι μια πολύ καλή πηγή διαιτητικών ινών, φωσφόρου, μαγνησίου, μαγγανίου, πρωτεϊνών, βιταμίνης Β1 και αντιοξειδωτικών.Τα προϊόντα σικάλεως μπορούν να προκαλέσουν μείωση της ανταπόκρισης στην ινσουλίνη σε σύγκριση με το λευκό σιτάρι και προκαλούν υψηλό κορεσμό μετά το γεύμα. Οι φυτικές ίνες που περιέχει μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου λόγω της βελτίωσης της λειτουργίας του εντέρου.