Βιολογική Φάβα βελούδινη

Βιολογική Φάβα βελούδινη
Βιολογική Φάβα βελούδινη

Υλικά

  • 500 γρ. βιολογική φάβα
  • λάδι και αλάτι
  • 2 κρεμμύδια
  • (Για το γαρνίρισμα: λάδι,λεμόνι,κάπαρη,κρεμμύδι ψιλοκομμένο)

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τη βιολογική φάβα 2-3 φορές.Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Πρέπει να την προσέχουμε μέχρι να βράσει, γιατί φουσκώνει πολύ.Την ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και τα κρεμμύδια.Την αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για μία ώρα μέχρι να χυλώσει. Μετά την περνάμε από μύλο και γίνεται σαν κρέμα.Την σερβίρουμε με λάδι, λεμόνι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αν θέλουμε λίγη κάπαρη.

infoIcon-2Τα βιολογικά όσπρια αποτελούνται από υψηλής ποιότητας υδατάνθρακες και είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Τείνουν να είναι ιδιαίτερα υψηλά σε διαλυτές φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, σίδηρο και κάλιο. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων, της αρτηριακής πίεσης και μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, διαβήτη και οστεοπόρωσης. Οι διαλυτές φυτικές ίνες, κυρίως, μας βοηθούν στο να νοιώθουμε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γι ‘αυτό είναι ένα καλό εργαλείο για την απώλεια βάρους. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι το φυλλικό οξύ μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και τη μνήμη. Το μαγνήσιο εμποδίζει τις ημικρανίες και σε συνεργασία με το κάλιο βοηθά στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.