Βιολογικό ρύζι μπασμάτι με σταφίδες και αρακά

Βιολογικό ρύζι μπασμάτι με σταφίδες και αρακά
Βιολογικό ρύζι μπασμάτι με σταφίδες και αρακά

Υλικά

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι.Έπειτα ρίχνουμε στην κατσαρόλα 4 φλυτζάνια νερό, το βιολογικό ρύζι μπασμάτι και ανακατεύουμε καλά.Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 15 με 20 λεπτά.Τέλος, χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον αρακά και τις σταφίδες και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά.

infoIcon-2 Ρύζι Μπασμάτι.Το χρώμα του είναι λευκό και το σχήμα του μακρύσπερμο: Είναι αρωματικό ρύζι που καλλιεργείται στις περιοχές των ποταμών που πηγάζουν από τα Ιμαλάια και βρίσκονται μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. Το άρωμα του έχει σχέση με τα ιδιαίτερα συστατικά του υπεδάφους των περιοχών που καλλιεργείται. Ρύζι για κάθε χρήση, με ιδιαίτερη γεύση.