Βιολογική Κινόα η βασίλισσα των υπερτροφών

βιολογική κινόα

Γνωρίστε την βιολογική κινόα τη βασίλισσα των υπερτροφών

Βιολογική κινόα:Υψηλής διατροφικής αξίας και περιεκτικότητας χωρίς γλουτένη.
Επιστημονική ονομασία : chenopodium quinoa.
Η Χρυσή τροφή ή ο σπόρος της Γης όπως την αποκαλούν οι λαοί της Λατινικής Αμερικής.
Μοιάζει με δημητριακό, αλλά δεν κατηγοριοποιείται σε αυτά. Πρόκειται για τον μικροσκοπικό αποξηραμένο καρπό του φυτού της Κινόα ο οποίος έχει περισσότερες πρωτεΐνες και από το σιτάρι, Ω3 λιπαρά, κάλιο, σίδηρο, αμινοξέα και πληθώρα άλλων ευεργετικών χαρακτηριστικών.

Είναι εύπεπτη τροφή, αντιοξειδωτική, βοηθάει στην αιμάτωση του εγκεφάλου, στη συγκέντρωση και την πνευματική απόδοση,στην καρδιά και τις ημικρανίες. Ανήκει στην κατηγορία των μακροβιοτικών τροφών, είναι ιδανική τροφή για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη και χρησιμοποιείται ευρέως στις συνταγές μαγειρικής.

Χαίρει υψηλής εκτίμησης για την δια-θρεπτική του αξία καθώς τα Ηνωμένα Έθνη, έχουν κατατάξει την Κινόα σαν υπερτροφή για την υψηλή του περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (13%). Σε αντίθεση με το ρύζι ή το σιτάρι, που είναι χαμηλά σε λυσίνη, η Κινόα περιέχει ισορροπημένη περιεκτικότητα σε ουσιώδη αμινοξέα για τους ανθρώπους, κάνοντας το ασυνήθιστα πλήρης είδος διατροφής. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται λιγότερη πρωτεΐνη Κινόα από πρωτεΐνη σιταριού για τις ανάγκες μας.

Στο κατάστημα μας θα βρέιτε σπόρους βιολογικής κινόα, βιολογικές νιφάδες κινόα και βιολογικά κράκερ κινόα χωρίς γλουτένη.

Αρισμαρί & Μέλι
Βιολογικά Προϊόντα