Τα πλεονεκτήματα του Camu Camu στη διατροφή μας

Τα πλεονεκτήματα του Camu Camu στη διατροφή μας
Τα πλεονεκτήματα του Camu Camu στη διατροφή μας

Tα τροπικά δάση του Αμαζονίου προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από εύγευστα τρόφιμα που έχουν γίνει βασικά σε δίαιτες σε όλο τον κόσμο. Μερικά από τα πιο δημοφιλή είδη είναι η σοκολάτα, ο καφές, οι μπανάνες και τα κάσιους. Μια ποικιλία από λιγότερο γνωστά φρούτα διαθέσιμα από αυτήν την περιοχή αρχίζουν να κερδίζουν την προσοχή, χάρη στα εξαιρετικά οφέλη για την υγεία μας. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είναι το αντιοξειδωτικό camu camu. Τα μούρα του δέντρου camu camu μοιάζουν με κεράσια και τα δέντρα μπορούν να παράγουν μέχρι και 26 κιλά φρούτων ετησίως.

Μερικά βασικά θρεπτικά συστατικά του camu camu είναι τα ακόλουθα:
-Βιταμίνη C
-Κάλιο
-Μαγνήσιο
-Μαγγάνιο
-Χαλκός
-Τα αμινοξέα (σερίνη, λευκίνη και βαλίνη)
-Τα καροτενοειδή (λουτεΐνη, β-καροτένιο και ζεαξανθίνη)
Η περιεκτικότητα του Camu camu σε βιταμίνη C είναι εξαιρετικά υψηλή, καθιστώντας αυτό το πιο αξιοσημείωτο πράγμα για το φρούτο. Ανάλογα με την ωριμότητα, τα μούρα μπορούν να περιέχουν μέχρι και 60 φορές την ποσότητα βιταμίνης C σε σχέση με το πορτοκάλι.
Βελτιώνει τη φυσική απόδοση, υποστηρίζει υγιή αρτηριακή πίεση, βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία. Επίσης βοηθά στην απώλεια βάρους, μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη και αποτελεί εξαιρετική λύση για τη βελτίωση της λειτουργίας του ήπατος.