Οι ευεργετικές ιδιότητες του μηλόξυδου

Οι ευεργετικές ιδιότητες του μηλόξυδου
Οι ευεργετικές ιδιότητες του μηλόξυδου

Το μηλόξυδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και C, 30 αμινοξέα και 12 ένζυμα.Περιέχει κάλιο, ασβέστιο, νάτριο, φωσφόρο, χαλκό, σίδηρο, ασκορβικό οξύ, βιταμίνη Β1 (ριβοβλαβίνη), νικοτινικό οξύ, ιμβερτοσάκχαρο και οξικό οξύ. Το μηλόξυδο μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης, εμποδίζει τα σάκχαρα να αποθηκεύονται ως λίπος οπότε και βοηθάει ιδιαίτερα στο αδυνάτισμα (πιείτε 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο σε νερό κατά προτίμηση με άδειο στομάχι). Βιολογικό Μηλόξυδο Biona 750ml

Είναι φυσικό αντιβακτηριακό, αντισηπτικό και ιδανικό για δέρματα που πάσχουν από ακμή (φτιάξτε μια λοσιόν συνδυάζοντας ίσα μέρη μηλόξυδου και νερού και απλώστε τη απευθείας πάνω στο δέρμα). Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, δρα κατά των ελευθέρων ριζών, ενισχύοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα.

Είναι πλούσιο σε κάλιο, το οποίο ενισχύει την ανάπτυξη των μυών, των οστών και των δοντιών. Βοηθάει στην αντιμετώπιση των αλλεργιών και μειώνει την κακή χοληστερόλη.
Καταπολεμά την πιτυρίδα (Ένα διάλυμα από μηλόξυδο και νερό εξαφανίζει τα σημάδια της πιτυρίδας). Επίσης το ίδιο διάλυμα μηλόξυδου μπορεί να διώξει και τις ψείρες από το κεφάλι των παιδιών. Το μηλικό οξύ που περιέχει ενισχύει και επιταχύνει τις διαδικασίες αποτοξίνωσης, κρατώντας το δέρμα αθαρό και λαμπερό. Συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας (1 κουταλάκι του τσαγιού μηλόξυδο μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα).