Μεσογειακή σαλάτα με Κινόα

Μεσογειακή σαλάτα με Κινόα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τη σαλάτα:
-1 1/2 φλιτζάνια κινόα
-2 3/4 φλιτζάνια νερό
-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
-1 μεγάλο αγγούρι
-1 βάζο  ψητές κόκκινες πιπεριές
-1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών
-1/2 φλιτζάνι χονδροκομένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
-4 σκελίδες σκόρδο και κατσικίσιο τυρί
Για το dressing:
-3 κουταλιές της σούπας βιολογικό ελαιόλαδο
-2 κουταλιές της σούπας Ξύδι από κόκκινο κρασί
-1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, συν περισσότερο όπως απαιτείται
-1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
Τοποθετήστε 1 1/2 φλιτζάνια quinoa σε ένα σουρωτήρι λεπτού πλέγματος και ξεπλύνετε καλά. Βάλτε τη κινόα, 2 3/4 φλιτζάνια νερό και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε μια μεσαία κατσαρόλα και βράστε σε υψηλή θερμοκρασία. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, καλύψτε και σιγοβράστε έως ότου η κινόα μαλακώσει και απορροφηθεί όλο το υγρό, περίπου 15 λεπτά. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Μεταφέρετε τη κινόα σε ένα φύλλο ψησίματος, απλώστε σε ομοιόμορφο στρώμα και ψύξτε μέχρι να κρυώσει εντελώς, 10 έως 15 λεπτά.
Για το Dressing:
Τοποθετήστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξύδι κόκκινου κρασιού, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι  και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε ελαφρά για να τα συνδυάσετε.
Κόψτε το αγγούρι σε κυβους, στραγγίξτε και ψιλοκόψτε τις ψητές κόκκινες πιπεριές και τις ελιές. Προσθέστε τα πάντα στο μπολ με τη κινόα. 
Κόψτε αρκετά φύλλα μαϊντανού για να πάρετε 1/2 φλιτζάνι και προσθέστε τα στο μπολ. Τρίψτε στη σαλάτα το σκόρδο και κατσικίσιο τυρι. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.